Ja sam prvi uzeo kurs kada je tek izašao u martu ove godine. Moram reći da sam bio malo skeptičan u početku koliko će mi u životu i poslu pomoći da naučim da razumem i prepoznam neverbalnu komunikaciju.

Međutim, kada sam počeo da slušam prve lekcije, shvatio sam koliko je ova oblast široka i koliko toga ima što ne znamo jer nas to nikad niko nije učio ili su nas učili površno. Prošao sam neke obuke komunikacije ranije na kojima je neverbalna komunikacija samo pomenuta uzgredno ili joj je posvećeno sat-dva i gde sam čuo neke stvari za koje se kasnije ispostavilo da su odavno prevaziđene. Takođe, predavači mi nisu ulivali poverenje da stvarno poznaju tu oblast jer su bili previše uopšteni bez konkretnih primera.

Na ovom kursu mi se dopalo što je naglasak baš na tom praktičnom delu i vežbama jer od teorije nema vajde ako ne može da se primeni.

Preporučio bih kurs svima koji žele da nauče kako neverbalna komunikacija utiče na to kako nas drugi vide i kako donose odluku da li će da nam veruju ili ne. Takođe vrlo mi je važno što sam naučio kako da prepoznam odstupanje od nečijeg normalnog ponašanja i da znam kad me osoba laže jer sam ranije bio jako loš u tome što mi se puno puta u životu obilo o glavu!

Marko Rajić

Leave a Reply

Comment*

Your name *